? STIROPAK

Misija Stiropaka je da proizvede pakovanje najvećeg kvaliteta koja ispunjavaju norme Evropske Unije za dodir sa hranom.

Uticaj na zivotnu sredinu

Polistiren je nus proizvod petroleja. Prva komercijalna proizvodnja polistirena je pocela 1930 godine i igrala je glavnu ulogu za vreme drugog svetskog rata u proizvodnji vestacke gume. Posle drugog svetskog rata pocinje komercijalna upotreba polistirena u proizvodnji delova za automobile, elekticnih komonenata itd.

Prirodno stvorena supstanca polistiren se nalazi u mnogo proizvoda hrane i piћa kao sto su psenica, teletina, jagode, bademi, kafa kao i u cimetu. Isto tako se koristi kao aditiv za hranu, testenine, smrznute mlecne proizvode, zelatin, puding uz dozvolu Americkog institura za hranu i farmaceutske proizvode. (U.S. Food and Drug Administration (FDA).

Svi prozvodi od stiropora se recikliraju 100%. Recikliranje je vrlo lako i reciklirani stiropor moze opet da se koristi u proizvodnji stiropora za izolaciju. Bas zbog osobine recikliranja, stiropor je vrlo popularan u svetu i njegova potrosnja raste. Proizvodi od stiropora za pakovanje hrane su vrlo popularni zbog dobrih izolatorskih osobina, niske cene, male upotrebe enrgije u proizvodnji a time se postize mali negativni uticaj na zivotnu sredinu.

Svim ispitivanjima je utvrђeno da stiropor ima pozitivnog uticaja na zivotnu sredinu od sirovine do proizvodnje gotovih proizvoda. Tokom korisћenja stiropor stite proizvode od osteћenja a stedi energiju prilikom transporta i skladiranja i na kraju recikliranjem se koristi manje energije a dodaje se nova vrednost.

Samo za poreђenje ambalaza od hartije ili za proizvodnju case od hartije potrebno je 170 puta vise vode u procesu proizvodnje, 30% vise vode za hlaђenje, 15 puta vise hemikalija, 13 puta vise elektricne energije i 6 puta vise pare.

Sertifikati kvaliteta

Moderna tehnologija i kvalitet sirovine daju pakovanja visokog kvaliteta. Proizvodi Stiropaka imaju odobrenja da su dobri za pakovanje hrane i da mogu više

Dobro štiti

Od spoljnih udara, dobro apsorbira udare. Pakovanje od stiropora garantije dobru zastitu proizvoda od svih udara od hrane do elektricnih aparata više

 

FAKTI O PROIZVODIMA

  • Toplu hranu održava toplom a hladnu hranu održava hladnom dugo vremena a pakovanje koje se drži u ruci je normalne temperature.
  • Štiti vredne proizvode bez da doda težinu kao pakovanje.
  • Izvaredno jeftino pakovanje visokih higijenskih karakteristika.
  • Garantira pakovanje koje ne curi i zadržava oblik kada se drži u ruci.
  • Održava svežinu voća, jaja mesa, i štiti ih od mehaničkih udara.