? STIROPAK

Misija Stiropaka je da proizvede pakovanje najvećeg kvaliteta koja ispunjavaju norme Evropske Unije za dodir sa hranom.

O pakovanju od stiropora

Ekspanirani stiropor (EPS) je kruta ćelijska plastika koja se poroizvodi od ekspandirano polistirena koji sadrži komponentu za ekspandiranje. Najčešće se koristi za pakovanje hrane, medicinskih komponenti, farmaceutskih proizvoda, elektricnih aparata i za izolaciju.


Ekspanirani polistiren ima sledeće osobine: 

Dobro štiti:
Od spoljnih udara, dobro apsorbira udare. Pakovanje od stiropora garantije dobru zastitu proizvoda od svih udara od hrane do elektricnih aparata.

Jak:
Izuzetna jakost znači da stiropor štiti dobro upakovan proizvod od fabrike do kuće. Njegova otpornost na grebanje, a ima meku strukturu, tako da stiti njegova meka struktura od grebanja, oštećenja i prljavštine.

Lak:
Stiropor sadrži vazduha, tako da ga to pravi jednim od najlakših materijala za pakovanje. Pri pakovanju proizvoda učestvuje vrlo malo u težini, tako da transportni troškovi i emisija gasova je minimalna.

Fleksibilan:
Stiropor može da se ekspandira u alatu i time da se dobije bilo kakav željen oblik. Tim se postiže pakovanje malih električnih aparata, velikih električnih aparata, pakovanje hrane itd. Ovo omogućuje da se smanji količina pakovanja, čime se štedi prostor, poboljšava distribucija i oštećenje upakovanih proizvoda.

Higijenski proizvod:
Istraživanja su pokazala da je stiropor vrlo higijenski proizvod. Testovi rađeni na različitim pakovanjima za hranu (tacne, caše, činije) stiropor je proizvod koji ima najbolje karakteristike higijena za pakovanje hrane. Zdrastvene organizacije koje reguliraju snabdevanje škola, bolnica vrtića, avio kompanija restorana itd preporučuju pakovanja od stiropora zbog vrlo dobrih sanitarnih osobina.

Izolacija:
Osobine stiropora kao izolatora su vrlo značajne pri pakovanju hrane, da održavaju hranu svežom i da spreče kondenzaciju pri transportu i distribiciji. Upotrebljava se za pakovanje ribe, voća i povrća,mesa, smrznute hrane itd. Čase od stiropora imaju bolje osobine izolatora od svih drugih plastičnih casa.

Reciklaža:
Stiropor se reciklira 100%. Iskustva iz zapadne Evrope su da se sakupljena pakovanja od stiropora recikliraju. Reciklirani stiropor može da se koristi za ponovno pravljenje pakovanja, ali ne za pakovanje hrane, izolaciju. Zapadna Evropa čak pravi pakovanje za CD i video kasete.

Lako se obelezava proizvod (brendiranje proizvoda):
Stiropor moze da se štampa sa informacijama proizvođača, logo firme.

Jeftino pakovanje:
Sve ove karaketistike stiropora postižu to da je stiropor jedno od najeftinijih pakovanja, najveća vrednost za uloženi novac pakovanja na tržištu.

Sertifikati kvaliteta

Moderna tehnologija i kvalitet sirovine daju pakovanja visokog kvaliteta. Proizvodi Stiropaka imaju odobrenja da su dobri za pakovanje hrane i da mogu više

Dobro štiti

Od spoljnih udara, dobro apsorbira udare. Pakovanje od stiropora garantije dobru zastitu proizvoda od svih udara od hrane do elektricnih aparata više

 

FAKTI O PROIZVODIMA

  • Toplu hranu održava toplom a hladnu hranu održava hladnom dugo vremena a pakovanje koje se drži u ruci je normalne temperature.
  • Štiti vredne proizvode bez da doda težinu kao pakovanje.
  • Izvaredno jeftino pakovanje visokih higijenskih karakteristika.
  • Garantira pakovanje koje ne curi i zadržava oblik kada se drži u ruci.
  • Održava svežinu voća, jaja mesa, i štiti ih od mehaničkih udara.